Theaterpersoneel in de bibliotheek

Na de brand van 29 december waren wij voor een tijdje behoorlijk ontheemd. Ik dacht de dag na de brand, waar moet ik maandag nou naartoe? Mijn meest geliefde werkplek was niet meer. Na wat heen en weer bellen kwam ik er achter dat we op maandag 2 januari 2012 een paar werkplekken kregen bij de afdeling communicatie van de gemeente Helmond. Gelukkig, ik kon weer aan het werk. En werk, dat was er. Waar moest ik in godsnaam beginnen. Er ging zoveel door mijn hoofd. Hoe moet dat nou met al die voorstellingen en al die klanten die me na al die jaren zo dierbaar waren geworden. Een week hebben we daar gezeten met ons kantoorpersoneel. En toen kwam de tijdelijke oplossing. We mochten in de nieuwe bibliotheek een ruimte betrekken. Er werden door de afdeling automatisering computers geplaatst. Telefoons werden geregeld, dus hier zouden we voor de komende tijd zitten. In het begin wel vreemd. Met z’n allen in een ruimte, directie, pr, techniek, suppoosten. Maar….het begint te wennen. Ik zie er zeker ook de voordelen van. Lijntjes waren al kort bij ’t Speelhuis maar nu zit je zo dicht op elkaar, dat er eigenlijk geen lijntjes meer zijn. Beslissingen die genomen worden zijn meteen voor iedereen duidelijk. Maar vreemd blijft het wel, zo bij iemand anders in een gebouw zitten. We moeten allemaal wennen aan elkaar, de mensen van de bieb en wij. Het is toch een wereld van verschil. Een bibliotheek, van vroeger uit weet ik dat je daar stil moet zijn. Een theater, dat is heel andere koek. Dat leeft en bruist. Daar drink je op vrijdagmiddag op kantoor een lekker wijntje met de collega’s die er dan nog zijn. Daar wordt ’s middags gesoundcheckt, een hoop herrie in de tent, heerlijk. Ik mis dat. Maar blij ben ik wel dat we voor de klanten en artiesten weer aan het werk kunnen, dat de bibliotheek ons die ruimte heeft gegeven. We passen ons aan en wachten met ongeduld op een nieuw theater. Tot die tijd is het improviseren,verplaatsen, passen en meten, soms annuleren en terugbetalen. Gelukkig blijven veel klanten ons trouw en gaan ze de door hen uitgezochte voorstellingen beleven op andere locaties. Dank daarvoor. Ik houd jullie op de hoogte van mijn belevenissen in ons tijdelijke kantoor naast mijn zo geliefde werkplek, Theater ’t Speelhuis.

Mijn vuur is zeker niet gedoofd!

Hera Bombeeck
Hoofd Bespreekbureau

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bespreekbureau en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.