Samen ’t Speelhuis draaiende houden!

Het blijft raar om de stalen constructie van wat ooit ’t Speelhuis was boven de bieb te zien uittorenen. Ook vanmorgen weer even dat besef: “Daar had ik nu kunnen zitten.”
Op 29 december was ik op visite bij mijn familie in België. We hadden samen de Kerstdagen doorgebracht. Mijn vriend nam de afstandsbediening van de TV en zette hem resoluut op teletekst. “Even snel de voetbaluitslagen kijken.” Meestal komt er dan meteen een reactie als “PSV is weer goed bezig!”; nu kwam er “Meisje, kom eens even kijken”. Ik schrok en keek hem aan toen ik las dat er een theater in Helmond was afgebrand. “Dat kan er maar één zijn”, was mijn reactie. Meteen even paniek “Er zal toch niemand gewond zijn? Of erger?” We hebben meteen de laptop erbij genomen en via internet hebben we de hele nacht alle ontwikkelingen op de voet gevolgd. Ik dacht mijn stageplek in de vlammen te zien opgaan.

Gelukkig liep dat even anders. Zodoende vertrok ik vanmorgen, met een buik vol vlinders, voor mijn eerste stagedag bij Theater ’t Speelhuis. Omdat ik, als rasechte Belgische, nog niet zo lang in Nederland woon, kon ik me maar moeilijk voorstellen wat me allemaal te wachten stond. Zenuwachtig stapte ik op de bieb af.

Nog geen halve dag later, voel ik me al helemaal op mijn plaats hier. Ik werd ontzettend warm onthaald. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk lieve, fijne mensen, met een hart voor het theater. Allemaal even gemotiveerd om ‘hun’ Speelhuis draaiende te houden. Dat is even improviseren nu, maar het lukt prima. Dankzij hun gedrevenheid kan iedereen alweer van prachtige voorstellingen genieten.

Eindelijk is het zover! Ik kan met geen pen beschrijven hoe erg ik naar deze dag heb uitgekeken. Ik studeer Public Relations en Voorlichting aan de XIOS Hogeschool in Hasselt, net over de Belgische grens, en zal de komende maanden het communicatieteam van Theater ’t Speelhuis versterken. En daar heb ik ongelofelijk veel zin in!

Anke Pironet
Stagiaire Marketing en Publiciteit

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .