De laatste stoelen

Ik denk dat we zo ongeveer alle emoties de revue hebben zien passeren, afgelopen zaterdag. Alleen al om de twee stoelen zo te zien staan, midden op de Markt, midden in d’n herd, met al die mensen die eromheen moeten lopen, kinderen die erop klimmen. Een tafereel waar ik de hele dag naar had kunnen kijken. Maar er was werk aan de winkel! Het was onze taak om de mooiste, grappigste en meest ontroerende verhalen los te krijgen van de Helmonders – in die laatste twee theaterstoelen.

Even terug naar de voorgeschiedenis. Op 30 december kregen we, totaal uit het veld geslagen, de foto’s onder ogen van de verwoesting van ons geliefde theater. We lieten heel even het hoofd hangen. De zaal en alles wat erin hoorde was er niet meer. Daar sta je dan op de parkeerplaats, dakloos. Van buiten was van die verwoesting nauwelijks iets te zien.

Naarmate de dag vorderde ga je de fatale avond nog eens na. Je maakt een reconstructie in je hoofd en dan ineens dringt het bij ons door. We hadden rolstoelplaatsen die avond! “Ja, en?”, hoor je iemand mompelen, maar dan gaat ineens het licht aan, twinkeling in de ogen. Dat betekent dat we nog twee stoelen hebben! Het eerste goede nieuws naast alle ellende van dat moment.

Dus daar staan we dan, op de Markt, in de Veestraat, bij de Veestraatbrug, op het terras! Iedereen even enthousiast en vol verhalen. De camera schrok mensen nog wel even af maar we hebben genoeg materiaal om een prachtig document te maken over ’t Speelhuis. Zoals het was, wat wij er als Helmonders hebben meegemaakt. Wat er allemaal is verteld en gezegd verklappen we nog even niet maar het was een bijzondere dag. Fijn om onder onze gasten weer te zijn en samen op stap te zijn met ons team!

We gaan de opnames gebruiken op onze website onder andere en we zijn nog in gesprek met Omroep Brabant. Als ze het interessant genoeg vinden gaan ze het uitzenden. Daarom zijn we nu ook nog bezig met een aantal artiesten. Racoon en Wim Daniels hebben al plaats genomen, wie weet wie we nog aan dat lijstje kunnen toevoegen. Wordt vervolgd!

Marloes Hakvoort
Marketing en Publiciteit

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten, Publiciteit. Bookmark de permalink .