Mijn stage is begonnen!

Mijn naam is Jules Keeris. Ik ben een student van de opleiding Commerciële Economie die ik volg aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Ik zit momenteel in het derde jaar. De studie bevalt me erg goed: er wordt veel aan projecten gewerkt en je kan veel opdrachten op je eigen manier invullen.

Ik ben zojuist begonnen aan mijn tweede stagedag bij theater ’t Speelhuis. Wanneer ik dit laatste tegen iemand vertel, verwacht men meestal niet direct dat ik Commerciële Economie studeer. Mijn grootste hobby is namelijk acteren, en lang dacht ik eraan om daar een opleiding in te gaan volgen. Na lang twijfelen heb ik (voorlopig) toch voor een andere studie gekozen. De ambitie om ooit naar de toneelschool of kleinkunstacademie te gaan leeft nog steeds, en daarom is het ook zo leuk dat ik juist hier aan de slag kon! Zo zit ik toch een klein beetje in ‘’het wereldje’’ en ondertussen blijf ik toneelspelen bij een amateur-gezelschap. Daar komt bij dat ik voldoende tijd overhoud voor mijn andere hobby’s: voetballen en muziek/gitaar.

Toen ik er een paar maanden geleden achter kwam dat het tijd werd om een stageplek te zoeken, wist ik direct dat ik graag bij een theater stage wilde lopen. Dit idee werd aan het begin van vorig schooljaar al door mijn studieloopbaan begeleidster (lees mentor) geopperd. Dat het dan ook lukt is natuurlijk super!

Iedereen weet inmiddels dat het een beetje een vreemde periode is voor ‘t Speelhuis. Na de verschrikkelijke gebeurtenis, eind vorig jaar, is er natuurlijk veel veranderd. Marloes wist me al tijdens ons eerste sollicitatiegesprek te vertellen dat ik wel met de huidige situatie om moet kunnen gaan. Het is echter naast een vreemde periode ook een hele interessante periode. Het speelhuis begint op sommige vlakken ‘’opnieuw’’ en het is leuk om hier bij betrokken te zijn. Verder heerst er een fijne onderlinge sfeer bij ’t Speelhuis. Iedereen is vriendelijk en ik word hier goed opgevangen. Ik heb het dus erg naar mijn zin, en daar komt nog eens bij dat ik naar alle voorstellingen mag! U hoort het wel, het is nog niet zo verkeerd om voor de Gemeente Helmond te werken..

Ik ben er van overtuigd dat ik hier een hele leuke en leerzame tijd tegemoet ga. Wellicht zie ik u komend seizoen bij een van de voorstellingen.

Jules Keeris
Stagiair Marketing en Publiciteit

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .