Niet zomaar een theater!

Het is alweer bijna kerst. Dit betekent dat ik over een paar weken alweer klaar ben met mijn stage bij Theater Speelhuis. En dat terwijl ik er voor mijn gevoel nog maar net bezig ben!

Gisteren zijn we weer een kijkje gaan nemen in de kerk, waar het aardig begint op te schieten. De contouren van de tribune zijn inmiddels zichtbaar. Wat wordt het mooi! Ik durf te beloven dat het weer een prachtig en bijzonder theater wordt. Zoals een respondent van mijn onderzoek al schreef: ‘daar kan geen schouwburg tegenop!’.

Laatstgenoemd onderzoek begint inmiddels ook vorm te krijgen. Het doel was om te achterhalen wat theaterbezoekers, en die van Speelhuis in het bijzonder, belangrijk vinden aan een theater. De makkelijkste manier om hierachter te komen is natuurlijk om het ze zelf te vragen. Daarom heb ik een deel van de bezoekers een mail gestuurd met het verzoek om mijn enquête in te vullen. Dat de bezoekers veel binding hebben met ’t Speelhuis bleek wel uit de respons: in een mum van tijd had ik mijn gewenste aantal respondenten. Ook heb ik met een aantal mensen afgesproken om middels een interview dieper in te gaan op uiteenlopende onderwerpen. Stuk voor stuk hadden ze veel te vertellen. De gesprekken waren erg zinvol.

Het is me ondertussen wel duidelijk geworden dat Theater Speelhuis niet zomaar een theater was (en vooral is!). Iedereen hier is enorm betrokken, wat ook geldt voor veel bezoekers. Het is jammer dat mijn stage net afloopt voordat we het nieuwe theater in gaan, maar dat wil niet zeggen dat ze me hier niet meer zien!

Jules Keeris
Stagiair Marketing en Publiciteit

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .