Een musicalklassieker in Helmond

Willeke Alberti e a  - De Jantjes (Roy Beusker) 1In mei komt de nieuwe seizoensbrochure uit. Tot die tijd verklappen we hier al wat van het programma!

De hint
Dit keer toonden we een foto over een grote productie in Theater Speelhuis! Een grote musical met bekende namen als Willeke Alberti, Ellen Evers en Rosalie de Jong. Het werd al gauw geraden: De Jantjes. Deze musical is inmiddels een klassieker. De liedjes zijn dan ook bij veel mensen bekend. Ik heb het over: ‘In de Jordaan’, ‘Wordt nooit verliefd’ en natuurlijk ‘Omdat ik zoveel van je hou’.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in het café van Tante Piet, waar de inmiddels bekende personages als Blonde Greet, Toffe Jans en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop dagelijks hun borreltje drinken. Dat geldt ook voor Dries, Manus en Toon (De Jantjes). Door intriges, verloren liefdes en misverstanden tekenen zij bij de marine en vertrekken naar Nederlands-Indië. Na zes jaar keren ze terug en blijkt er veel veranderd te zijn in hun geliefde Jordaan.

Kom op 10 december genieten van deze ijzersterke cast, de liveband en natuurlijk van het heerlijke verhaal!

Jacky Rooijakkers
Stagiaire Marketing & Publiciteit Theater Speelhuis

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .