Polderman baart zorgen

Katinka Polderman is, zoals al eerder aangegeven in de hint, een erg mooie naam voor een artiest. Categorie ‘bekt lekker’ of ‘blijft goed hangen.’ Maar het is natuurlijk niet alleen dankzij haar goede naam dat ze volgend seizoen op het podium van Theater Speelhuis staat!

Katinka Polderman - Polderman baart zorgen (Jaap Reedijk)De cabaretière  is relatief nieuw in theaterland, maar het is al vrij snel duidelijk dat ze er ook thuishoort. Haar rake observaties, zelfspot, grote taalgevoel en soms gevoelige, soms hilarische maar altijd oorspronkelijke liedjes maken Katinka Polderman tot een van de interessantste cabaretières van dit moment. Maar wie uitsluitend komt voor een gezellig avondje nummertjes luisteren, is aan het verkeerde adres.
Want Polderman wil ook een beetje martelen en knevelen.

Wekelijkse column
Deze dame maakt indruk, zo ook op mij. Het is inmiddels al ruim drie jaar geleden dat ik haar column elke week in de Spits! las. In de trein, onderweg naar school, keek ik telkens weer uit naar de foto van het meisje met de kettingzaag. Een column over de aanstekelijkheid van Erica Terpstra ben ik sindsdien nooit meer vergeten. Nieuwsgierig? Lees het hier.

De moeite waard!
Ook wanneer je Katinka Polderman niet kent van haar columns of van haar eerdere theatertours ‘Polderman kachelt door’ en ‘Polderman tuigt af’, is deze nieuwe voorstelling van de veelzijdige cabaretière zeker de moeite waard.

Zaterdag 25 oktober te zien in Theater Speelhuis.

Jacky Rooijakkers
Stagiaire Marketing & Publiciteit Theater Speelhuis

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .