Ode aan Andy Warhol, Lou Reed & John Cale

Aanstaande zaterdag komt de nieuwe seizoensbrochure uit. Tot die tijd verklappen we hier al wat van het programma!

Songs for Drella
scapinoScapino Ballet Rotterdam neemt je volgend seizoen mee naar het atelier van kunstenaar Andy Warhol. Een plek beter bekend onder de naam The Factory. Het was het epicentrum van de New Yorkse avant-garde in de jaren zestig, met Warhol als middelpunt. Tot zijn entourage behoorden ook bandleden van The Velvet Underground: Lou Reed, John Cale en zangeres Nico.  Wanneer Warhol – bijgenaamd Drella – in 1987 overlijdt, geven Reed en Cale ondanks hun ruzie één legendarisch afscheidsconcert, getiteld Songs for Drella.

Choreografische tegenpolen werken samen
De choreografen van deze voorstelling, Ed Wubbe en Marco Goecke, werkten gezamenlijk aan deze  productie, ondanks dat zij choreografisch gezien elkaars tegenpolen zijn. De grote bewegingen van Wubbe vloeien op fascinerende wijze en bijna ongemerkt over in de staccatodans van Goecke. ‘Songs for Drella’ wordt sprankelend gedanst op ruige rockliedjes en ontroerende ballads, afgewisseld met jazz van Charles Mingus en Jimmy Smit.

Datum
Deze prachtige voorstelling van het altijd indrukwekkende Scapino Ballet Rotterdam is dinsdag 14 april 2015 te zien in Theater Speelhuis. Nog even geduld hebben dus, maar gegarandeerd het wachten waard!

Jacky Rooijakkers
Stagiaire Marketing & Publiciteit Theater Speelhuis

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .