Zonder voorbehoud

Als ouvreuse zie ik wel eens een voorstelling. En de afgelopen week mocht ik werken bij een topvoorstelling. Ja, het was een try-out, en ja dat was te zien. Een aantal teksten las ze van papier en de overgang van tekst naar lied was niet altijd even vlekkeloos. Maar wat een belofte zette Louise Korthals neer. Ze heeft een stem waar menig deelnemer aan een talentenshow jaloers van zou worden en ze staat op het podium alsof ze er geboren is.

Vragen
LouiseKorthalsLouise ziet dingen gebeuren in de wereld en vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat we er nog aan kunnen doen. Ze zingt over de mens en waarom die met al zijn talenten er toch steeds weer voor kiest alles kapot te maken. Maar net zo makkelijk vraagt ze in een lied aan God of hij er voor wil tekenen dat haar lief niet zal sterven. Haar liedteksten zijn poetisch en liggen makkelijk in het gehoor. Ze wordt begeleidt door twee jonge getalenteerde muzikanten: Erik Verwey op piano en Mark van Bruggen op basgitaar.

Nieuwe tegels in de badkamer
De verbindende gesproken teksten waren nog in ontwikkeling maar het is wel al duidelijk dat ze wat te vertellen heeft en dat ze dat met veel humor zal doen. Ze wil graag dat we voor onszelf blijven denken en ons niet laten (mis)leiden door wat de media of de mensen om ons heen willen doen geloven. Maar ze is daar zelf ook zoekende in, want hoe doe je dat? Hoe neem je een standpunt in over de oorlog in Syrië als je niet eens kunt kiezen welke tegels je in je nieuwe badkamer wilt?

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .