Man alleen (deel 2)

U had nog een paar mannen tegoed van me. Niet dat u ze mag meenemen naar huis, maar u kunt naar ze komen kijken en luisteren in ons theater. En het zijn niet de minste, kan ik u vertellen!

Dag vlieg!
10346200_1565975376966174_2038710086041298036_nWe beginnen op 22 oktober met René van ’t Hof, een van de beste mimespelers van het land. Hij wordt in de pers al vergeleken met Rowan Atkinson, dus dat belooft wat. In deze voorstelling speelt hij een man, een vlieg en de spullen die de man bezit. Waarschijnlijk niet eenvoudig: gelukkig hoeft u alleen maar te komen kijken.

Zelf Weten
Hans AarsmanDe tweede man is ook al weer een van de betere in zijn veld. Op de 29e komt Hans Aarsman naar ons theater. Als observerend fotograaf laat hij ons zien dat dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Hij wil ons laten weten waarom we zelf op onderzoek uit moeten gaan en waarom het niet verstandig is om af te gaan op dat wat de opiniepeilers en trendwatchers ons willen doen geloven. Mij lijkt het een erg interessante voorstelling, maar of u dat ook vindt moet u natuurlijk zelf weten.

Van Gogh
porgyHet is 2 november 10 jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord. Twee dagen daarvoor geeft Porgy Franssen hem een stem in het stuk ‘Van Gogh spreekt’. Hij zet een portret neer van het enfant terrible, waarin ruimte is voor de sarcastische humor van Theo maar waarin ook confronterende vragen over de vrijheid van meningsuiting, de democratie en religie worden gesteld.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .