Om Maarten

maarten_laatsteAfgelopen maandag ben ik naar de Kleine Komedie in Amsterdam geweest. Het was de eerste van drie avonden Om Maarten, een hommage aan Maarten Van Roozendaal. Daarnaast werd het boek “Jij blijft bij mij” gepresenteerd. Het boek omvat alle teksten die hij ooit schreef en daarnaast de bladmuziek van de 17 liederen die Maarten zelf het beste vond. Diezelfde liederen staan ook  op de cd die je bij het boek krijgt.

Persoonlijkheid
Maarten overleed vorig jaar. Hij had een speciaal plekje in mijn hart. Natuurlijk vanwege zijn mooie liederen maar ook om zijn innemende persoonlijkheid. In de jaren dat ik hem via zijn voorstellingen leerde kennen, hebben we vaak mooie gesprekken gevoerd. Maarten was behalve een groots kleinkunstvertolker een goede vriend.

Recht uit het hart
Het kon dus niet anders dan dat ik bij een van deze avonden aanwezig zou zijn. En wat ben ik blij dat ik er ben geweest. Het was een avond die bij alle artiesten die op het podium stonden, recht uit het hart kwam. Er werden liederen van Maarten vertolkt door Paul de Munnik, Theo Nijland, Beatrice van der Poel, Ricky Koole, Peter van Rooijen, Meral Polat en Thomas Spijkerman. Enkelen zongen eigen werk dat over Maarten ging en Thomas Verbogt las voor uit eigen werk en uit Maarten’s werk. Het geheel werd muzikaal begeleid door Egon Kracht, Marcel de Groot, Dyonis Breukers en Wouter Planteijdt. De samenstelling en regie waren in de vertrouwde handen van Eva Bauknecht.

Jij blijft bij mij
Ieder vertolkte het op zijn eigen manier. Het was heel mooi om Maarten’s werk weer live te zien en te horen. Het was heel fijn dat dat gedaan werd door mensen die dicht bij Maarten stonden tijdens zijn leven. Het was bijzonder om te horen en te merken wat voor invloed hij op anderen heeft gehad. Deze avond toonde aan wat ik eigenlijk al wist: dat zijn werk zal blijven voortleven. En dat hij ook in mijn hart zal blijven voortleven.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .

Een reactie op Om Maarten

  1. Pingback: Om Maarten | esceedee observeert

Reacties zijn gesloten.