Wintertijd

We hebben de klok weer in zijn uitgangspositie geplaatst. Heel fijn want dat betekent dat het ’s ochtends vroeg wat eerder licht is. Dat maakt dat het uit bed komen op de wat koudere dagen toch wat makkelijker is. Maar helaas betekent het ook dat de donkere avond wat eerder begint. En nu de dagen sowieso al weer snel korter worden, is dat wel heel erg merkbaar.

Zonlicht
Het betekent voor de meeste mensen ook dat je je werktijd doorbrengt tijdens het daglicht en dat zodra je weer vrij bent, het zonlicht alweer verdwenen is. En dat zorgt er dan weer voor dat je makkelijk in een dip terecht kunt komen. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Gelukkig hebben wij als theater daar een fijne remedie voor.

Uit Noors onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig een theatervoorstelling of concert bezoeken, gelukkiger zijn.

Er moet wel bij gezegd worden dat nog niet duidelijk is of ze gelukkiger worden van het theaterbezoek, of dat ze wellicht vaker het theater bezoeken omdat ze al gelukkiger waren, maar ik zou zeggen, probeer het uit. Baat ’t niet dan schaadt ’t niet, nietwaar?

Muziek
10403796_1572226716341040_8086960942609907045_oMij klinkt het in ieder geval als muziek in de oren, en ik merk persoonlijk steeds weer dat ik me beter voel nadat ik een voorstelling bezocht heb. En mocht u nou denken: “Ik ga liever naar een concert”, ook dan kunt u bij theater Speelhuis terecht. Zo beginnen we de maand november met een avond reggae en we besluiten de maand met liederen van Aznavour.

Licht
Daartussenin is nog heel wat andere muziek te vinden. Houdt u meer van het werk van Cliff Richard, bent u benieuwd naar de stem van Hadewych Minis, of wilt u horen hoe de samensmelting tussen Holland Baroque en Eric Vloeimans verloopt? Kom gezellig een avond langs. In het theater merkt u er niets van dat het buiten allang donker is. Wij zorgen voor het licht.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .