Voorstelling

Het is al weer een tijdje geleden dat ik hier met veel plezier mijn eerste blog schreef. Inmiddels heb al heel wat woorden op uw scherm laten verschijnen en schreef ik over verschillende voorstellingen. De voorstelling die ik tot nu toe echter achterwege liet, is die van mezelf. Hoog tijd dus dat ik jullie iets over mezelf vertel.

Liefde voor theater
sigrid
Laat ik beginnen met mijn liefde voor theater. Die is vrij vroeg aangewakkerd. Ik vermoed dat ik nog maar vier jaar oud was toen ik met school naar een echte voorstelling ging, in een echt theater. De exacte titel van het stuk weet ik niet meer maar ik denk dat het iets was als ‘Bakkertje Boek’. Het ging in ieder geval over een bakker en zijn decor, de bakkerij, was een heel groot boek waar tijdens de voorstelling de bladzijden van werden omgeslagen.

Drs. P
Het is nu zo’n veertig jaar later en ik zie het nog steeds voor me. Blijkbaar heeft het toen heel veel indruk op me gemaakt. Vanaf die tijd ben ik altijd veel met theater bezig geweest, vanaf de zijlijn. Op de lagere school hielp ik natuurlijk bij de musical. Op de middelbare school zette ik de stoelen klaar in de aula voor de theateravonden en daar zag ik onder andere Cabaret Zak en As (met Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten), Alex D’Electrique en Drs. P.

Ibsen
En ook tijdens mijn studie zocht ik manieren om bij het theater betrokken te zijn. In dat ene jaar dat ik Noors studeerde, hielp ik de techniek bij de uitvoering van “Brand” (H. Ibsen) door het studententoneel en ik had een tijdelijk zomerbaantje bij het Amsterdams Uit Bureau op kantoor. En natuurlijk had ik, zolang het nog kon, een CJP, zodat ik zo veel mogelijk  naar het theater kon.

Vrijwilliger
Na mijn studiejaren heb ik een aantal jaar gewoon voorstellingen bezocht. Waarschijnlijk wel wat meer dan de gemiddelde Nederlander, maar ik vond dan ook dat er ontzettende veel moois te zien was. Maar ik merkte toch dat ik dan iets miste. Gelukkig kreeg ik op dat moment de mogelijkheid om bij ’t Speelhuis (en bij het inmiddels opgedoekte Koningstheater in Den Bosch) als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Fijne avond
Inmiddels doe ik dat al ruim 10 jaar. Als u een regelmatige bezoeker bent, is de kans dus vrij groot dat u me wel eens gezien heeft. Ik ben een van de dames (er zijn ook twee heren) die u een fijne avond wenst, u vertelt waar u de toiletten kunt vinden, uw kaartje controleert en u zo nodig helpt met het vinden van de juiste stoel. En af en toe kunt u mij ook vinden bij de garderobe na afloop van de voorstelling.

Na al die jaren doe ik dat nog steeds met heel veel plezier. En ik hoop dat ik het ook nog heel wat jaren kan blijven doen. En dat ik u nog vaak mag verwelkomen in ons mooie theater.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .