Pareltjes

In ons programma kom je ze tegen, de pareltjes. Maar net als bij het echte sieraad zijn ze niet altijd even makkelijk te vinden. Sommige mensen weten waar ze moeten zoeken. Die schaffen zodra de kaartverkoop start, kaartjes aan voor die voorstellingen. En soms loop je er zo maar tegenaan. Dan laat je je verrassen en aan het eind van de avond blijkt dat het een parel was.

Onthoudt die naam
somedayEind november ontdekte ik er weer een. De voorstelling ‘Somedaymyprincewill.com’ van Sadettin Kirmiziyüz & the Sadists. Vorig jaar zag ik ‘Hollandse Luchten 1’ van de hand van Sadettin al, dus ik wist wel dat ik iets moois kon verwachten. Maar het was nog veel mooier dan dat. De voorstelling zat geraffineerd in elkaar en de boodschap was duidelijk. En the Sadists…. Ik ben fan. Wat een plezier hebben die mannen op het toneel.
Ik kan er nog heel veel meer moois over vertellen, maar helaas is de speelperiode voor deze voorstelling afgelopen. U kunt dus niet meer gaan kijken, niet eens in een ander theater. Maar onthoudt die naam, want hij zal zeker nog vaker in theater Speelhuis komen spelen.

Om nu te voorkomen dat u nog meer van die mooie voorstellingen zult missen, zal ik u vertellen wanneer u nog andere parels kunt vinden. Gewoon hier in Helmond. In ons theater.

Zwarte parel
Dinsdag 9 december is de dag. Dan kunt u in “The Black Piece” ontdekken welke gradaties er allemaal zijn van zwart. Het ene zwart is het andere niet. En wat is de betekenis van zwart? Deze voorstelling is er een waar al uw zintuigen op scherp zullen worden gezet. Het is een dansvoorstelling zoals u die waarschijnlijk nog niet eerder ervaren hebt. Het is dus niet zo maar een parel, het is een zwarte parel, en die zijn nog zeldzamer.

Winter
De tweede voostelling die ik u graag onder de aandacht breng is die van Combattimento. Nu de winter toch echt laat merken in aantocht te zijn, wordt het verlangen naar de andere seizoenen waarschijnlijk al weer groot. Gelukkig komen deze seizoenen op zondag 14 december allemaal langs. En behalve Vivaldi’s Vier Jaargetijden worden er nog meer mooie klassieke stukken gespeeld. De samenwerking tussen Combattimento en solist Gordan Nikolic beloofd vurig en swingend te worden. Een mooie gelegenheid dus om u op te warmen op een winterse zondagmiddag.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .