Een stukje van mijn “gevoel”

Eva de Zanger beschreef haar avond in Theater Speelhuis en wil dat graag delen..

Ik stuur u hierbij een stukje van mijn “gevoel” van donderdagavond op 15 januari. Ik wil het graag met u delen. Ik voelde nog veel meer, maar dat kan niet in 200 woorden worden gevat : )

scenefoto5

Als niet-Helmondse ben ik trots op het, uit nood geboren, Speelhuis. Afgelopen donderdag zag ik er THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, gespeeld door Ricky Koole en Daniël Boissevain compleet met live bluegrass-band.

Tegen de achtergrond van het altaar van Jullie Lieve Vrouwe Kerk, was het alsof Elise, in haar alles behalve maagdelijk, witte jurkje, van een nachtmerrie in een sprookje belandde. Het licht dat in de kerk scheen benadrukte haar kwetsbaarheid en maakte haar verdriet zichtbaar. Ze nam me mee. Ik werd verrast door haar stem. Haar stem, vol boosheid en verzadigd door verontwaardiging, sloeg als bij toverslag om wanneer ze zong. Elise’s verdriet, de onmacht van Didier, hun eenzame strijd invulling aan hun troost te geven, omlijst en overspoeld door prachtige muziek die je verlichtte en optilde uit de poel van verdriet waar je vervolgens weer in ondergedompeld werd.

Dit verhaal had op geen andere plek, dan in de Onze Lieve Vrouwen kerk, beter tot zijn recht kunnen komen, geloof ik.

Eva de Zanger, Best

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .