Horror

Komende donderdag komt Jakop Ahlbom met zijn gezelschap naar theater Speelhuis. Dat vind ik een uitstekende reden om u allen op te roepen óók te komen. Wat Jakop maakt is uniek. Het is moeilijk te vangen in een genre, al heeft hij voor deze voorstelling wel al een nominatie voor de VSCD mimeprijs in zijn zak. Maar het is meer dan dat. In zijn voorstellingen maakt hij vaak ook gebruik van dans en illusionisme.

Mime
Mime is een theatervorm waarbij het lichaam als instrument wordt gebruikt, gesproken tekst wordt vaak alleen als ondersteuning gebruikt. Veel mensen denken bij mime vaak aan pantomime, de clown die in zijn denkbeeldige glazen kist zit opgesloten maar dat is zeker niet wat Jakop Ahlbom doet. Hij creëert een wereld op een podium waar de meest verrassende dingen gebeuren.scenefoto 2

Behang
De vorige voorstelling van Jakop Ahlbom die ik zag, begon met een ruimte bekleed met nogal opvallend behang. Plots stonden voor de achterwand twee muzikanten in pakken met hetzelfde design als dat behang. Ik weet tot op de dag van vandaag niet hoe die mannen daar terecht zijn gekomen en ik weet bijna zeker dat de mannen daar aan het begin van de voorstelling niet stonden.

Effecten
En nu komt hij met de voorstelling Horror. Maar hoe breng je horror naar het theater? Er wordt in films veel gebruik gemaakt van filmische effecten, hoe gaat hij dat oplossen? Ik kan me er nu nog niet echt een beeld van vormen en ben dan ook heel erg benieuwd hoe het donderdag uit gaat pakken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit weer een erg mooie voorstelling gaat worden. Voor de horrorliefhebber is het een must. En er zijn nog kaarten beschikbaar.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .