Muziek in het weekend

Wat is er lekkerder dan achteruit te zakken in een fijne stoel en te genieten van de mooiste liedjes? Ik persoonlijk vind dat heerlijk. Thuis op de bank en dan die fijne cd op, of via een computer een selectie afspelen van m’n favoriete muziek. Misschien stiekem een beetje meezingen, of zelfs meedansen in de woonkamer als de muziek zich daartoe leent.

Applaus
Maar nog fijner vind ik het om in een theater te genieten van muziek. Een artiest die op het podium staat en zijn favoriete nummers speelt, of een mooi verhaal vertelt via zijn zelfgeschreven teksten. De sfeer die gecreëerd wordt op het podium en die overslaat op de mensen in de zaal.  Het samenzijn met mensen die net als jij deze artiest bewonderen om wat hij of zij ten gehore brengt, en samen die bewondering uiten in de vorm van een massaal applaus of door lekker mee te zingen, of zelfs mee te dansen tussen de theaterstoelen als de muziek zich daartoe leent.

FeestjeFoto Elvis Liggend
En dit weekend kan dat weer hier in Helmond. Zaterdagavond vieren we de 80ste verjaardag van Elvis. Twee Elvis Tribute Artist begeleidt door een live band nemen u mee op reis door drie decennia muziek.  Dat dat een feestje wordt staat wel al vast. Meedansen tussen de stoelen mag.  Zijn grootste hits komen natuurlijk voorbij en Chris Connor en Ben Thompson doen je bijna geloven dat Elvis het gebouw helemaal nooit heeft verlaten.

Oostende
Zondagmiddag wordt het wat ingetogener. Johan VerminnenDan komt Johan Verminnen met een bericht uit Oostende. Hij neemt zijn muzikanten mee en vertelt via zijn liederen welke rol de voor hem belangrijke plaatsen Brussel, Hansbeke en Oostende in zijn leven spelen. Er komen zowel nieuwe als oude nummers langs en sommige oudere liedjes hebben een nieuwe jas gekregen. En wie weet kun je die stiekem meezingen.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .