Het nieuwe seizoen

We zijn er bijna uit, het is bijna rond, alleen nog de puntjes op de i, en dan weten we hoe het nieuwe seizoen er uit gaat zien.

Het begon al in oktober, toen kwamen de boekjes met het aanbod van de verschillende impresariaten al binnen. We bekeken het, zagen mooie dingen voorbij komen en hadden de droomprogrammering al in ons hoofd. “Wat zou het mooi zijn als we dit hier zouden kunnen krijgen”, “deze artiest willen we zeker” en “wat leuk dat deze productie wordt gemaakt!”

Decor
Maar een theaterprogramma samenstellen, dat is niet een kwestie van zo maar even de mooiste voorstellingen op een rijtje zetten. Het is een hele puzzel om het voor elkaar te krijgen. Sommige heel mooie producties vallen af omdat ze te duur zijn, of omdat het decor bijvoorbeeld niet op ons podium past.SpeelhuiszaalGerardvanhal

Aanbod
En we moeten er natuurlijk ook voor zorgen dat er een gevarieerd aanbod is. Dat de toneelliefhebber én de dansliefhebber voldoende keuze hebben. Dat we verschillende soorten muziekvoorstellingen hebben en dat er zowel jonge cabaretiers op het podium komen te staan als de oude bekenden.

Vervolgens willen we ook nog graag dat de voorstellingen goed over het seizoen verdeeld zijn. Dat we niet alle kindervoorstellingen in oktober gepland hebben, en al het beeldend theater in maart. En dat er niet in een week tijd drie dansvoorstellingen zijn gepland.

Oudejaarsconference
Tegelijkertijd zijn alle andere theaters ook druk bezig met het volgende seizoen. Zij willen ook wat wij willen. Misschien zelfs wel op dezelfde dag. En een gezelschap kan nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk spelen. Een oudejaarsconference wordt in januari niet meer gespeeld, dus daarvoor is de keuze beperkt. En internationale gezelschappen zijn vaak maar enkele weken in het land.

Lijst
Er is dus ingepland, geschoven, heroverwogen en verzet. Er is herbekeken, omgegooid, teruggebeld en ook geschrapt. En uiteindelijk hebben we nu een mooie lijst. Maar daarmee is het nog niet gedaan. We willen straks weer een mooie brochure kunnen presenteren en een website waar duidelijk op te vinden is wie er wanneer speelt. En dus schrijven we en redigeren we, zoeken we de mooiste foto’s en checken we keer op keer op spel- en typefouten. Want we willen u zo goed mogelijk op de hoogte brengen van wat we volgend seizoen te bieden hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .