The Kik

Vanaf half april kunt u het nieuwe programma online inzien, enkele weken later zal de seizoensbrochure verkrijgbaar zijn! Tot die tijd geven we hier alvast een kijkje in het nieuwe seizoen.

Gisteren stond de volgende aanwijzing op Facebook:
Een band die zich laat inspireren door helden uit de ’60 en een behoorlijk indruk heeft gemaakt in De Wereld Draait Door. Ook op de Speelplaats van 3FM maakten zij DJ’s en publiek enthousiast met een vertaling van het nummer In Your Arms van Chef’Special’s.

We doelden natuurlijk op The Kik, zij spelen op 24 oktober in ons theater! Dit is een (neder)beat band uit Rotterdam/Tilburg dat zich laat inspireren door helden uit de sixties.

Springlevend
In mei 2012 verschijnt het debuutalbum Springlevend. De eerste single van dit album is het aanstekelijke beatliedje ‘Simone’ en al snel verschijnt het even vrolijke nummer ‘Springlevend’ op single. Inmiddels zijn ze bij De Wereld Draait Door zo enthousiast over de band dat The Kik in het achtste seizoen de huisband van de talkshow is. Zij voorzien de media-uitzendingen van muzikaal commentaar.

‘Schuilen Bij Jou’thekik
Afgelopen jaar stond The Kik op de Speelplaats bij 3FM en laat daar een eigen versie van Chef’Special’s ‘In Your Arms’ horen. De mannen vertalen het nummer naar ‘Schuilen Bij Jou’. Het nummer gaat viral en wordt vanaf dan regelmatig gespeeld tijdens concerten.

‘Met de deur in huis’
Ze brengen een voorstelling waarin plaats is voor meer dan alleen rock-‘n-roll: hun voorliefde voor smartlappen, aubades, satire en zelfs neder-skiffle komt ruimschoots aan bod. Naast veel eigen werk passeren de meest uiteenlopende inspiratiebronnen de revue: van vaderlandse tekstdichters als Lennaert Nijgh, Joop Visser en Annie M.G. Schmidt tot componisten als Johann Sebastian Bach. En natuurlijk is er de onvermijdelijke invloed van dat bandje uit Liverpool. The Kik in een klucht? Wie zal het zeggen.

Houd Facebook in de gaten voor meer kijkjes in het programma voor het nieuwe seizoen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .