Kinderfeestje

Een bezoek aan het theater is voor de meeste kinderen een feestje. En daar hoef je dan niet eens jarig voor te zijn. Het is een middag waar de meesten lang naar uit kijken. Ik ken ouders die aftelkalenders maken en de meeste ouders trakteren hun kroost behalve op een leuke middag ook nog op een flesje fristi of chocomel en een zakje chips. Alle ingrediënten dus voor een leuk feest.

Verjaardagnijntje viert feest
En als dan ook nog blijkt dat Nijntje háár verjaardag hier in het theater komt vieren is dat natuurlijk helemaal leuk. Dan kunnen de kinderen samen met Nijntje en haar familie liedjes zingen en haar verjaardag onvergetelijk maken.  Dat wordt dan zeker een dag die ook de kinderen zich nog lang zullen herinneren.

Volwassenen
Maar Nijntje is niet alleen leuk voor de kinderen. Ook de ouders, tantes, ooms, opa’s, oma’s buurmannen en buurvrouwen zullen een heel leuke middag beleven. Want de makers van Nijntje houden rekening met de aanwezige volwassenen. Dat vind ik persoonlijk het mooie van deze voorstellingen.

Makkelijk
Vaak wordt gedacht dat het maken van kindervoorstellingen makkelijker is dan andere voorstellingen. Want kinderen hebben het allemaal toch niet zo goed door. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Kinderen hebben veel meer door en zijn veel kritischer. Als ze het niet leuk vinden zullen ze het meteen laten merken. En als ze het wel leuk vinden zeker ook.

GenietenNijntje
Maar kinderen komen nooit alleen naar een voorstelling en de kinderen beslissen vaak niet dat er een kaartje wordt aangeschaft. En dus zal de voorstelling óók leuk moeten zijn voor de volwassenen. Want het is zeker leuk om je kind te zien genieten, maar als je zelf niet geniet, dan zul je de volgende keer waarschijnlijk niet meer gaan.

Lachen
Wat Nijntje betreft zit dat wel goed. Ik heb in het verleden enkele Nijntje voorstellingen mogen meemaken en ik heb er altijd van genoten. Niet alleen omdat het zo herkenbaar is voor de kinderen, maar ook omdat er altijd een aantal grappen in zitten waar je alleen de vaders om hoort lachen, of juist alleen de moeders. En daarnaast sta ik altijd weer te kijken van de trucs die ze uithalen met het decor.

Droog
Dus mocht u nog twijfelen over de invulling van bevrijdingsdag (volgens de weersverwachting gaat het regenen en in het theater is het sowieso droog): voor beide voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. En je hoeft niet per se een kind mee te nemen om binnen te mogen, maar het mag natuurlijk wel.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .