Drakenbootfestival

Aan het eind van deze maand zijn er nog een paar voorstellingen in ons theater. Maar tot die tijd en daarna zult u het even zonder ons moeten doen. Gelukkig is er in Helmond en daarbuiten genoeg te beleven deze zomer. Tijdens de zomer zal ik u via deze blog over allerlei leuke evenementen vertellen. Deze week begin ik met het drakenbootfestival.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni wordt het waarschijnlijk heel drukFeatured image op en rond het kanaal. Op het kanaal worden tijdens de drakenbootraces gestreden om de titel. Op zaterdag strijden de verschillende bedrijven tegen elkaar. Op zondag is het tijd voor de verenigingen en buurt- en vriendengroepen. Het zal een waar spektakel worden.

Maar rondom het kanaal is ook nog van alles te beleven. Zo is er vanaf 10.00u een wereldmarkt die zodanig opgezet is dat u zich in verschillende werelddelen waant. U kunt daar natuurlijk ook genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals het penaltyschieten en de voorleesbus. En er is straattheater.

Mocht u dit allemaal nog niet genoeg vinden, dan kan ik u gerust stellen. Er is namelijk ook nog een muziekfestival aan het Havenpark. Van Blues via Big Band en djembé naar feestmuziek en Wipneus en Pim op zaterdag en van Blaaskapel via een singersongwriter naar feestelijke grooves op zondag. En dat allemaal gratis.

De uitsmijter op zondag is niet gratis, maar dan krijg je ook wel waar voor je geld. Eerst bouwen dan de Memphis Maniacs een feestje met hun mash-ups en dat feest wordt dan vakkundig voortgezet door de mannen van Rowwen Hèze. Reden genoeg dus om een van deze twee dagen een bezoek te brengen aan het Drakenbootfestival.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .