Kasteeltuinconcerten

Het gaat weer gebeuren. En het is al de vijftiende keer dat de kasteeltuinconcerten worden georganiseerd. Zeven avonden wordt het er heel gezellig. Zeven bands maken hun opwachting en zullen er een feestje gaan bouwen. En er zit weer heel wat variatie in het programma dus iedere muziekliefhebber kan toch wel minimaal een avondje meepikken.

Voetjes van de vloer
De eerste avond is op vrijdag 10 juli, de laatste op 21 augustus. Daarna kan het gewone leven weer beginnen maar deze weken is het tijd voor feest. Alle concerten beginnen zoals gewoonlijk om half negen en duren tot 11 uur. De horeca is open van half acht tot half twaalf. Voor het podium kom er een dansvloer en dat is maar goed ook want er zullen heel wat voetjes van de vloer gaan.

wp87e269a9

Skanken
De aftrap wordt gedaan door Skalala, zoals de naam al doet vermoeden een ska-band. Ze spelen zowel de ska-klassiekers als ska-bewerkingen van bekende hits. Voldoende reden dus om je plek op te zoeken op die dansvloer en de hele avond te skanken.
De vrijdag erna is speciaal voor de Golden Earring-liefhebber. De internationaal bekende Bloody Buccaneers spelen dan de grootste hits.

Breed repertoire
Nog meer, maar heel andere covers worden in de weken daarna gespeeld door Link, Funky Fools en Stoot! Link heeft een heel breed repertoire, speelt van alles van dance tot Rock. Funky Fools brengt een ode aan James Brown en andere Motown-muziek en Stoot! kiest voor muziek van eigen bodem. Daar zal muziek langs komen van Kane maar ook van Anouk en Guus Meeuwis.

Finale
De een-na-laatste vrijdag is gereserveerd voor Timbazo die jazz met Zuid-Amerikaanse ritmes combineren waardoor de ultieme dansmuziek ontstaat. En je zou ze kunnen kennen van hun optredens in DWDD.
En de serie wordt afgesloten door Lesley Williams die met zijn band een Andre Hazes tribute komt brengen. Lesley is bekend van het tv programma The winner takes it all waar hij het tot de finale wist te brengen. Dat belooft dus veel goeds voor de liefhebber van het Nederlandse levenslied.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .