De Parade

Op dit moment worden waarschijnlijk de laatste spullen ingepakt op het paradeterrein in Den Haag. Daar zit het er al weer op. En in Rotterdam hebben ze enige weken geleden ook kunnen genieten van mooie paradevoorstellingen en heerlijk eten en gezelligheid. Maar niet getreurd, u bent nog niet te laat, ook dit jaar valt er nog veel te beleven als het om de Parade gaat.

Genieten
Komende vrijdag gaat het feest al weer beginnen in Utrecht. En daar gaan ze door tot 2 augustus. Vervolgens reist het gezelschap door naar Amsterdam om daar van 7 tot 23 augustus de tenten op te slaan. U heeft dus nog heel wat mogelijkheden om te genieten van al het moois dat de Parade dit jaar te brengen heeft.parade2

Geräuschmacher
De Parade viert deze zomer haar 25e verjaardag. Speciaal daarvoor zijn het Werktheater, Super Nuver en Carver weer tot leven geroepen. Zij blazen oude voorstellingen nieuw leven in of laten recent werk zien. Ook wordt de Geräuschmacher opnieuw uitgevoerd door Beppe, Kees en Eddie. Maar daarnaast is er natuurlijk ook voldoende aandacht voor jong talent en voor de vaste namen van de Parade.

Poffetjespaleis
Het aanbod is dit jaar overweldigend. Er zijn zo’n 80 voorstellingen om uit te kiezen, maar daarnaast is er natuurlijk ook nog de kinderparade en zijn er meer dan 40 bands te beluisteren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het aanbod aan eten en drinken, het poffertjespaleis en de zweefmolen. Geen beginnen aan dus om die hier allemaal te belichten.

parade1

Stiekem
Maar ik kan natuurlijk wel mijn eigen wensenlijstje kenbaar maken. Behalve de eerder genoemde Geräuschmacher staat daar in ieder geval Loes Luca op. Van Pips: Lab, Beatrice van der Poel en Artvark zag ik al eerder mooie voorstellingen en die zie ik graag weer. En ik ben benieuwd naar de nieuwkomers van Orkater, Genio de Groot en Super Nuver. En heel stiekem ben ik toch ook wel benieuwd wat Harry Piekema te vertellen heeft.

Ik geloof dat ik meer dan één dag vrij moet gaan maken in mijn agenda om dit allemaal te kunnen gaan zien. Maar dat doe ik dan ook graag.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .