Miles!

Het zal ergens in begin tachtiger jaren zijn geweest dat ik de muziek van Miles Davis voor het eerst hoorde. Of misschien zelfs wat eerder. Muziek was wel een belangrijk onderdeel van mijn jeugd. Mijn twee oudere broers speelden verschillende instrumenten en hadden de ambitie om aan het conservatorium te gaan studeren. Thuis werd er dan ook veel jazzmuziek gedraaid.

Gevormd
Jazz is door de jaren heen onderdeel gebleven van mijn leven. Het heeft met denk ik ook wel in mijn muzikale ontwikkeling gevormd. Natuurlijk luisterde ik als puber ook naar pop- en rockmuziek (en dat doe ik nog steeds) maar in mijn cd-collectie zijn aardig wat jazz-cd’s te vinden en ik heb zelfs nog een blauwe maandag bas gespeeld in een jazzensemble. En in veel van de andere muziek waar ik naar luister zijn wel jazzinvloeden terug te vinden.

Promobeeld-Miles-Credits-Ron-Jenner-2Ontwikkeling
Deze voorstelling is er dan ook een waar ik naar uitkijk. Ik ben vooral benieuwd welke periodes in de jazz terug te horen zullen zijn. Miles heeft namelijk in zijn leven heel wat van de ontwikkeling van de jazz mee mogen maken. En hij heeft er daarnaast natuurlijk ook heel wat invloed op gehad.
En ik ben benieuwd hoe Michael Varekamp het aan gaat pakken. Zal hij proberen zo veel mogelijk de stijl van Miles te benaderen of wordt het zijn eigen interpretatie?

Repertoire
Het zal hoe dan ook een mooie avond worden denk ik zo. Er staan topmusici op het podium en er is fantastisch repertoire waar uit gekozen kan worden. En dan is er ook nog de mogelijkheid om vanaf 19.15u aanwezig te zijn bij de inleiding waarbij Udo Holtappels de trompettist Michael Varekamp interviewt en na afloop staan de musici achter de draaitafel en kan er gedanst worden.

Heeft u nog geen kaarten voor deze voorstelling? Ze zijn nog beschikbaar.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .