Een avond schaterlachen

Komende week is het tijd voor een komedie. En het is er niet zo maar een. Het is de nieuwste van Jon van Eerd. En Jon is een meester als het gaat om timing en het uitlokken van de schaterlach. En dat lijkt misschien makkelijk, maar dat is het toch zeker niet.

Timing
Timing is binnen komedie een heel belangrijk aspect. Dat geldt net zo goed voor stand up comedians en cabaretiers als voor komedieacteurs. Je moet ten eerste het publiek de tijd geven om de grap te snappen, en de volgende grap moet niet wegvallen in de schaterlach die op dat moment nog uit de zaal komt. Maar die volgende grap mag ook niet te lang op zich laten wachten.

Mimiek
Daarnaast heeft Jon een ijzersterke mimiek. Ook zonder woorden krijgt hij je aan het lachen. Het zijn die schalkse blik, die nét iets te grote glimlach en de langverwachte verbazing die toch op zijn minst een glimlach op jou lippen toveren. Maar de kans is groot dat het er voor zorgt dat je bijna van je stoel valt van het lachen.

Harrie Vermeulen
Als je al eerder kennis hebt gemaakt met de komedies van Jon van Eerd, dan ken je Harrie Vermeulen zeer waarschijnlijk al. Hij staat immers al ruim tien jaar op de podia. En ook dit keer is Harrie weer de hoofdpersoon. In eerdere stukken bevond Harrie zich in een schoonheidssalon, in de personeelsvertrekken van de koningin en zelfs in de middeleeuwen. Deze keer bevind hij zich in Oosterse sferen en is hij de geest in de fles. En dat hij daar dan regelmatig uit komt, moge duidelijk zijn.

Recept
Timing, mimiek én Harrie Vermeulen. Bij elkaar een prima recept voor een avond waarin zeker heel veel en heel hard gelachen zal gaan worden. En geloof het of niet maar er zijn nog kaarten. En die kunt u hier bestellen.

Sigrid C. Degener

Foto: Roy Beusker

Foto: Roy Beusker

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma, Techniek. Bookmark de permalink .