Sven Ratzke

Het is een aantal jaar geleden dat ik Sven Ratzke voor het eerst in het theater heb gezien. En heel eerlijk gezegd moest ik even aan hem wennen. Ik was niet helemaal voorbereid op wat ik van hem kon verwachten. De voorstelling toen was heel erg verwant aan de duitse cabaret-revue. Dat had ik in het theater nog nooit gezien. Maar ik zag wel meteen zijn talent. En daar heeft hij een heleboel van.

Aard
Dat hij er voor koos om een voorstelling rond de muziek van David Bowie te maken, verbaasde mij niet. Sven heeft volgens mij wel een soortgelijke aard als Bowie. Hij zal nooit een voorstelling maken omdat hij denkt dat zijn publiek dat van hem verwacht. Omdat hij nu eenmaal in een bepaald hokje zou moeten passen. Want Sven past sowieso niet in een hokje.

Sven Ratzke - STARMAN - Hanneke Wetzer (c) 2015-5Aandacht
Ongewild werd deze voorstelling nóg actueler dan dat hij al was. Want er was natuurlijk al heel veel aandacht voor Bowie met onder andere de expositie in Groningen en en de concerten van het Noord Nederlands Orkest. En die aandacht heeft Bowie natuurlijk ook wel verdiend. Maar dat David Bowie zou overlijden had bijna niemand voorzien.

Aanleiding
Het zou voor u zo maar de reden kunnen zijn om voor het eerst kennis te komen maken met Sven Ratzke. Laat een nare gebeurtenis dan maar de aanleiding zijn voor een mooie avond. Want dat wordt het volgens mij zeker wel. Sven geeft wel zijn eigen draai aan de muziek van Bowie. Maar dat geeft niets want dat kan hij. Ik ben vol vertrouwen dat hij dat doet op een manier die recht doet aan de oorspronkelijke muziek.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .