Op bezoek

Ik was er nog niet geweest. Als ik met de trein naar Helmond kwam, en dat gebeurde nogal eens, kwam ik er wel langs. Ik zag de verlichting in het donker. Veel meer dan dat kreeg ik niet mee. Op twitter of facebook zag ik wel de aankondigingen langskomen. Er was daar genoeg te beleven. Maar toch was ik er nog niet geweest. Dat moest dus maar eens veranderen.

Gebouw
En dus heb ik vorige week een rondleiding gekregen. Het is een groot gebouw, en er kan heel veel en er gebeurt heel veel. Op het moment dat ik er was draaiden er twee films. En er werd al opgebouwd voor de talkshow die die avond op het programma stond. Er zaten wat mensen in de brasserie en zo nu en dan kwam er iemand binnen lopen voor een van de bedrijven die er in het gebouw gevestigd zijn.

IMG_2805

Muziek
Ik vermoed dat ik er in de toekomst wel vaker te vinden zal zijn. Juist omdat er zoveel te beleven is. En zo veel verschillende dingen. Ik hoef niet ieder bandje te zien, maar er komt vast een keer een band waarvan ik de muziek erg kan waarderen. En er komt vast ook een film die ik wil zien en waarbij ik een bezoek kan combineren met iets anders wat er in Helmond te beleven is.

Vertrouwd
En ik vond de sfeer er erg fijn. Het voelde alsof ik bij een broer op bezoek ging. Het was er anders maar toch ook vertrouwd. We lijken in bepaalde opzichten op elkaar, houden van dezelfde dingen doen hier en daar wat dingen samen, en we delen onze vriendenkring. Maar daarnaast hebben we ook onze eigen vrienden, onze eigen interesses en zeker onze eigen karaktereigenschappen. En dat is goed zo.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Publiciteit. Bookmark de permalink .