Lebbis

Volgens mijn was ik achttien toen ik Lebbis voor het eerst op het podium zag. Ik had toen een Cultureel Jongeren Paspoort en daar maakte ik gretig gebruik van. De voorstelling van Lebbis en Jansen is me toen blijkbaar goed bevallen want sinds die tijd heb ik de meeste programma’s van het duo (en daarna van de twee mannen afzonderlijk) gezien.

, fotograaf:Martin Oudshoorn

Kleerscheuren
Een paar jaar geleden dreigde het heel erg mis te gaan. Hans Sibbel werd getroffen door een auto-immuunziekte en het was in eerste instantie helemaal niet duidelijk of er een remedie voor zou zijn. Gelukkig is die toen wel gevonden en is hij er zonder al te veel kleerscheuren vanaf gekomen. Zelf geeft hij aan dat het hem wel veranderd heeft. Hij is was rustiger geworden.

Associaties
Toch hoop ik dat dat niet al te veel effect heeft op zijn manier van spelen. Want het is juist zijn snelheid van spelen en van zijn gedachten die me aanspreekt. Het razendsnelle schakelen en de associaties die hij heeft bij de verschillende onderwerpen, de verbanden die hij legt en de manier waarop hij kijkt naar een wereld om hem heen die een paar tandjes rustiger draait dan dat hij doet, dat bevalt mij prima.

Balans
Maar ik vermoed dat het allemaal wel mee zal gaan vallen. Dat hij opnieuw een perfecte balans heeft gevonden tussen het losmaken van de lach en het plaatsen van de diepgaande overwegingen. Dat er ruimte zal zijn om te schateren maar ook voor de filosofische overpeinzing. Want Hans mag dan de dood in de ogen hebben gekeken, hij leeft nog en dat zal hij ons zeker laten weten.

Sigrid C. Degener

kaarten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .