Pronken

Met een naam als Andermans Veren Live! zou je bijna verwachten dat dat is wat ze gaan doen komende zondag. Maar dat is dus niet het geval. Ze komen niet in de eerste plaats om hun talenten ten toon te stellen. Ze zijn natuurlijk wel heel goed, want als je liederen van de grote taalkunstenaars van de lage landen wilt vertolken moet je wel wat in je mars hebben, maar dat is niet het belangrijkste van deze voorstelling.

Veren
Wat ze wel komen doen is de Veren van al die anderen laten zien. Want de schoonheid zit in die veren. Er zijn al heel wat pareltjes gemaakt in de kleinkunstwereld. Veel te veel voor één voorstelling. Daarom is dit al de derde voorstelling die dit gezelschap maakt. Een middag lang worden louter mooie theaterliederen gezongen voor u.

Shaffy
Het wordt een middag vol afwisseling en herkenning, met oudere en nieuwere liederen, van grote namen en wie weet ook van de wat onbekendere kleinkunstenaars. Ramses Shaffy zult u vrijwel zeker wel te horen krijgen, net als Boudewijn de Groot. En de kans is wel aanwezig dat er iets langs gaat komen van Ivo de Wijs en van het Goede Doel.

Groepsfoto Andermans Veren Live! - liggendEchoput
Wie weet zingt Bas Marée een eigen veertje of haalt Johan Hoogeboom een echoput uit de oude doos. Ik persoonlijk zou dat wel leuk vinden. Want ook de leden van het collectief zelf hebben mooie pareltjes geschreven. En als ze dan aan het concept vast willen houden zou het natuurlijk ook leuk zijn als Jurrit de Bode en Dorien Haan samen Goedemorgen van Jelle Amersfoort zingen.

Verzoekje
Grote kans dus dat uw favoriete kleinkunstlied uitgevoerd zal gaan worden. Maar mocht u nu het idee hebben dat ze niet gedacht zullen hebben aan Marang van Maarten van Roozendaal, of wilt u heel graag nog een keer Geen Kind meer van Karin Bloemen horen, of iets van Toon Herman, Sara Kroos of Paul de Leeuw? Zoek dan Andermans Veren even op op Twitter of Facebook en laat de dames en heren uw verzoekje weten en wie weet spelen ze het speciaal voor u.

 
Sigrid C. Degenerkaarten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .