Jenny en Marijn

Zoals het er nu uit ziet is het is het weer even gedaan met het mooie weer. En het schijnt zelfs te gaan regenen. Prima weer dus om in het theater te gaan zitten. Op zondagmiddag 22 mei bijvoorbeeld. Dan komen Jenny Arean en Marijn Brouwers u verblijden met mooie chansons.

Blijven Applaus
Over Jenny Arean hoef ik natuurlijk niet heel veel te vertellen. Jenny begon deed 57 jaar geleden auditie en dat was het begin van haar carrière. Ze krijgt dit jaar de Blijvend Applaus Prijs en als je die krijgt, dan behoor je tot de top van de podiumkunstenaars. Eerdere winnaar waren Adèle Bloemendaal. Johnny Kraaijkamp, Drs. P. en Paul van Vliet.

Nederland,Amsterdam, 2015Marijn Brouwers en Jenny Arean
Foto: Bob Bronshoff

Nederland,Amsterdam, 2015 Marijn Brouwers en Jenny Arean Foto: Bob Bronshoff

Aznavour
Marijn Brouwers is wat minder bekend. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij minder kwaliteit zou hebben. Want als je je staande kunt houden naast een talent als Jenny, dan heb je heel wat in je mars. Hij is een stukje jonger maar beslist geen nieuwkomer meer. Hij zong al in musicals en maakte een voorstelling over Frans Halsema en een over Charles Aznavour.

Verhalen
In dit programma zingt Marijn teksten die voor hem of door hem zijn geschreven. Zijn grote kracht is dat hij via die liederen mooie verhalen vertelt. Hij voert je mee. De muziek is er om de tekst te dienen en overheerst niet. En de muzikanten die mee komen, begrijpen dat.

Voor Marijn is dit optreden een beetje een thuiswedstrijd. Hij is geboren in Beek en Donk. Dus wie weet is Marijns liefde voor het theater wel in het Speelhuis begonnen.bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .