Optreden

Stel je voor, je houdt van zingen en van dansen en daarom doe je mee met de schoolmusical. Of je hebt je opgegeven voor de musicalgroep van het kunstkwartier. Of je houdt van acteren en bent al een tijdje lid van st. Genesius. Hoe leuk is het dan dat je mag optreden in een echt theater?

Afbeelding Kasteel van Katoen, LVPMusicalgroepen
De komende weken krijgen heel wat mensen die kans. Kijk maar eens op onze site. Er komen veel avonden aan in de Scalazaal waar de theater- en musicalgroepen het resultaat van een jaar hard werken presenteren en het Dr. Knippenbergcollege en st. Genesius gaan het podium in de kerk nog bespelen.


Liefhebbers
Dat worden stuk voor stuk mooie avonden en middagen. Want het zijn dan misschien geen professionele acteurs, zangers en dansers die op het podium staan, het zijn wel echte liefhebbers en die liefde voor wat ze doen, straalt er van af.

Vrije uurtjes
Stuk voor stuk hebben ze heel wat vrije uurtjes besteed aan het repeteren. Natuurlijk de vaste uren bij het kunstkwartier, of op school op de vaste repetitieavond. Maar ik vermoed dat er in menig slaapkamer nog danspasjes werden doorgenomen en dat ouders of partners zijn betrokken bij het leren van de teksten.haarpijn

Podium
En dan aan het eind van die periode is daar het moment dat je het podium op mag. Je weet dat opa en oma in de zaal zitten, misschien zelfs wel op de eerste rij. Je gaat natuurlijk sowieso heel erg je best doen om ook die hoge noot te halen en om die moeilijke tekst foutloos te spelen. Maar als je weet dat die ene leuke jongen of dat knappe meisje in de zaal zit, dan wil je natuurlijk helemaal dat je straalt.

Applaus
Ik kan me zo voorstellen dat die eerste minuten een half uur lijken te duren door de zenuwen, maar als het dan lekker loopt en de zenuwen verdwijnen, dan lijken de overige halve uren juist weer minuten. Nog even op dat ene juiste moment uithalen en de avond zit er al weer op. Dan mag je samen met je medespelers nog vooraan op het podium het applaus in ontvangst nemen. Een staande ovatie wel te verstaan.bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .