Rondleiding

Het begin is al gemaakt. De torens staan al een tijd in de stijgers en overdag zijn de durfallen op grote hoogte te vinden. Zij zorgen ervoor dat de torens straks weer piekfijn in orde zijn voordat de ombouw wordt geplaatst. Want als die eenmaal af is zijn de torens net even wat lastiger te bereiken.

Rondkijken
Het gaat nog even duren voor het helemaal klaar is, maar mocht u uw nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, dan kun u nu al vast virtueel rondkijken in de nieuwbouw. Als u klikt op onderstaande link, gaat er een virtuele wereld voor u open. Na het aanmelden kunt u rondkijken, omhoogkijken, rondlopen en hier en daar op icoontjes klikken voor nog wat extra informatie.

Rondwandelen
Voor de echte liefhebber is het mogelijk om een account aan te maken waarna je je avatar aan kunt passen. Wat ook leuk is, is dat u met anderen kunt afspreken samen rond te kijken, zelfs als u zich niet op dezelfde plek bevindt. Als u een andere bezoeker tegenkomt tijdens het rondwandelen kunt u door op deze persoon te klikken met de ander chatten.

Rondje om de kerk
Ook is het mogelijk om een rondje om de kerk te doen. Steek de straat over en kijk van een afstandje hoe het er allemaal uit gaat zien. Ik heb persoonlijk nog niet uitgeprobeerd hoever je van het theater weg kunt wandelen, maar dat lijkt me een leuke uitdaging.

Rondom
Zo kunt u ook kijken naar de gebouwen rondom het theater. Zo is er in de afgelopen tijd ook discussie geweest over de Mariaschool.Schermopname (1)_edited Mag de hele school verdwijnen, of moet er toch een deel blijven staan? Als u virtueel over het speelplein wandelt naar de hoek van de Mariaschool ziet u een rood icoontje. Als u daar op klikt kunt u kiezen uit de verschillende opties en dan krijgt u te zien hoe het er uit zal gaan zien. De beste plek om daar een beeld van te krijgen is vanaf de voordeur van het Kunstkwartier, daar kunt u het trappenhuis ook goed zien.

Om de virtuele nieuwbouw te bekijken gaat u naar: http://www.virtueelhelmond.nl/goto/speelhuis/

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Het gebouw. Bookmark de permalink .