Bromance

Ik heb er wel eens filmpjes van gezien, jongens -voornamelijk jongens- die aan free-running doen. Ze bewegen zich voort door de stad en maken gebruik van alles wat die stad biedt. De bankjes, muurtjes, balkons, de daken van gebouwen. In het echt zag ik ze nog nooit. Ik denk dat ik er toch even van zou schrikken. Onverwachte bewegingen op een onverwachte plek.

dsc_4873a4l_web-1

                                                               foto: Chris Nash

Samenspel
Acrobatiek ken ik ook voornamelijk van filmpjes. En hier en daar zag ik wel eens een groep op een festival en ik ben ooit wel eens een keer in een circus geweest. Het samenspel is vaak verbluffend. Niet alleen de spierkracht en lichaamsbeheersing zijn fantastisch, ook het vertrouwen in elkaar is fenomenaal. Je moet echt van elkaar op aan kunnen wil je dergelijke capriolen durven uithalen.

Mengvormen
Dans ken ik natuurlijk van het theater. In al zijn verschillende vormen. Van klassiek ballet tot streetdance en breakdance. Binnen de dans heb je natuurlijk al verschillende mengvormen. Maar dans is ook weer te mengen met andere disciplines.

Adembenemend
De heren van Barely Methodical Troupe combineren al het bovenstaande en doen er nog wat extra dingen bij. Alles bij elkaar zetten ze een adembenemende show neer. Ik zag al een filmpje op hun eigen site, en dat ziet er mooi uit. Maar in het filmpje kan het niet meer mis gaan, dat is al af. In het theater gaat er vast en zeker ook niks mis, maar het feit dat dat wel mogelijk is maakt het een stuk spannender dan dat filmpje.

Honderd procent
Bij wat ze doen moeten de mannen honderd procent op elkaar kunnen vertrouwen. Dat zorgt er zeer waarschijnlijk voor dat ze een speciale band hebben. Zou daar de titel Bromance vandaaan komen? We zullen het zondag gaan zien. Hopelijk tot dan.bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .