De tijd

165433-ro-theater_-walden-2_arjan-ederveen-en-jack-wouterse_fotografie-rene-castelijn-01c68f-medium-1430427463Wat je ook doet, de tijd tikt voort. Soms lijkt de tijd om te vliegen en een enkele keer lijkt hij even stil te staan maar hij is niet te stoppen, de dagen blijven voorbij gaan en voor je het weet gaat het kind dat nog maar net geboren was het huis al uit om op zichzelf te gaan wonen.

Maar naarmate het leven zich ontwikkeld, lijkt de tijd langzaamaan te vertragen. Wellicht omdat er minder is om naar vooruit te zien dan dat er is om op terug te kijken, of misschien komt het omdat na een werkzaam leven de dagen minder vol worden en is het de leegte die de tijd vertraagd.

In Walden zien we twee mannen die zich hebben teruggetrokken in hun eigen wereld waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende. Ze zaaien horloges om tijd te winnen. Ze zijn bang voor de dood en willen niet oud worden. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg.

Arjan Ederveen, die we onder andere kennen van Theo en Thea en van 30 minuten heeft de tekst geschreven, en als ik de recensies mag geloven, resulteert dat in een mooie verbeelding van een vriendschap tussen twee broers.

En naast een goede schrijver heeft hij natuurlijk ook nog eens een groot komisch talent. Zet daar dan vervolgens Jack Wouterse naast en het kan niet anders dan dat we een voorstelling voorgeschoteld krijgen waarin de mannen de tijd trachten te tarten maar die uiteindelijk voorbij is voor we er erg in hebben.bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .