De schaamte voorbij?

Binnenkort komt Minou Bosua weer naar ons theater. Ze is de helft van de Bloeiende Maagden en neemt deze keer alleen haar assistent Remy Evers mee. Maar aan het beproefde recept dat in eerdere voorstellingen werd gebruikt, wordt vast gehouden. Dus liefhebbers van de Bloeiende Maagden hoeven zich geen zorgen te maken.

Minou zorgt voor een avond met aardig wat banale platvloerse humor, maar zet je tegelijkertijd wel aan het denken. Dat vind ik het mooie aan haar. Je weet eigenlijk al van te voren dat ze minimaal één keer tijdens de voorstelling uit de kleren gaat, maar ze doet dat niet om te choqueren. Die fase is ze wel al voorbij.

Het lijkt er eerder op dat het voor haar de normaalste zaak van de wereld is. Hoe het komt dat dat zo is vraagt ze zichzelf in de voorstelling af. Waar komt die drang om zich te ontkleden vandaan? Wat wil ze er mee laten zien? En hoewel ze geen schaamte voelt voor het tonen van haar naakte lijf, heeft ze wel angsten. Waar komen die vandaan? En is er een samenhang? En hoe kom je er van af? We zullen er vast achter gaan komen tijdens deze onconventionele avond.

minou-bosua-scenefoto4-fotograaf-janita-sassen

En de manier waarop ze zich afvraagt hoe ze in elkaar zit en hoe dat zo gekomen is. Maakt dat je meteen ook na ga denken hoe dat bij jezelf zit. En voor de meeste mensen is dan een fijne bijkomstigheid dat ze zelf niet op het podium uit de kleren hoeven te gaan om dat te bereiken.bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .