De Keuze (2)

Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen met schrijven voor deze blog. Dat doe ik met veel plezier en ik vertel graag over voorstellingen waar ik benieuwd naar ben. Maar ik heb natuurlijk ook collega’s en die werken met veel plezier in het theater. Vandaar dat ik een aantal collega’s heb gevraagd welke voorstellingen zij dit jaar graag zouden willen zien.

20160714_164238692_ios_edited


Naam:
Truus Lodewijk
Functie: Receptionist
Ik ga zeker naar: Sadettin Kirmiziyüz-
De Vader, de Zoon en het heilige feest
op dinsdag 17 januari 2017

 

Deze voorstelling gaat over de HADJ van een agnostische migrantenzoon. Dat is een actueel en spannend thema. De multiculturele samenleving interesseert mij. Trouble Man maakt prachtige voorstellingen die een belangrijk thema hebben. Zo ging Hollandse Luchten 1 Jeremia over de Centrum Partij. De eerste keer dat ik een voorstelling van Sadettin zag was ik aan het werk in het Speelhuis en wilde een klein stukje zien. Ik zat en er werd klein gespeeld, het gordijn was dicht en ik kon er niet uit zonder te storen….. Wat een spannende avond! Wat een openbaring! Het was het mooiste wat ik dat seizoen zag! Sadettin Kirmigiyüz houdt de samenleving een spiegel voor. Hij is een geweldig goede theatermaker met Turkse roots. Hij kan als geen ander duidelijk maken hoe het is om tussen twee culturen te balanceren. Wat mij bij zijn theatervoorstellingen zo ontroert, is de eerlijkheid waarmee hij – in gesprek met zichzelf – zijn roots onderzoekt.

moonsariseen-3-1024x683


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .