Vaders

We hebben allemaal een vader. Sommige vaders zijn de onbekende afwezigen, anderen zijn de mannen die je hebben leren voetballen. Sommige vaders zijn helaas al jong overleden. Anderen worden ouder dan hun kinderen. Niet alle mannen worden vader maar alle mannen hébben wel een vader. En een aantal van die mannen hebben besloten hun vader als onderwerp te nemen voor een voorstelling.

Vorige maand vertelde Trouble Man over de tocht naar Mekka die hij met zijn vader ondernam. Volgende maand komt Nasrdin Char vertellen over de rol van zijn vader in zijn leven en hoe hij het zelf heeft ervaren om vader te worden. En volgende week staat het stuk Vaders en Zonen met onder andere Bram van der Vlugt hier in het theater.

877-2548-vadersenzonen-hummelinckstuurman-fotobenvanduin_1Dit stuk is gebaseerd op de briefwisselingen van acteur Thijs Prein met schrijvers als Arnon Grunberg, Tommy Wieringa, Arthus Japin en Thomas Verbogt tijdens de reis die hij maakte door Amerika. Door deze briefwisseling ontstond een theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning.

Bram van der Vlugt speelt de 80-jarige vader die al jaren zijn beroep als acteur niet mag uitvoeren. Hij citeert scenes uit King Lear en vraagt zich daarbij af welke van zijn twee zonen het meest van hem houdt. Maar waar stopt het acteren en waar begint de realiteit? In hoeverre moeten de zonen hierin mee gaan? En wat is eigenlijk de realiteit. Wie is de vader echt?

bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .