De laatste

Hier is ie dan, de blog over de laatste voorstelling van dit seizoen. Het seizoen zit er namelijk al weer bijna op. Maar we hebben dit jaar weer een leuke afsluiter. Zondagmiddag komen twee dames hun honden uitlaten op de Hondenwei. En zo’n wei is eigenlijk een wereld op zich.

Ik heb zelf geen hond, maar zo nu en dan pas ik op honden wanneer hun baasjes op vakantie zijn. En tijdens het wandelen met die honden heb je eigenlijk altijd wel aanspraak. Meestal van andere hondenuitlaters. En na een paar dagen kom je er al snel achter dat iedere hondenuitlater zo zijn eigen route, zijn eigen wandeltijd en vooral ook zijn eigen gewoonten heeft.

De-Hondenwei-2-®-Sylvie-Michele

Het duurt ook niet lang voor je weet dat je beter even de straat over kunt steken als de ene man met zijn bouvier er aan komt maar dat die nog grotere Deense Dog jouw kleine tekkel niets aan zal doen. En dat je wat extra tijd moet inruimen voor een praatje met die oudere meneer die je iedere ochtend tegen komt.

En op een hondenwei zal dat vast niet veel anders zijn. Er komt vaak een vaste groep mensen met een vaste groep honden op een vaststaand tijdstip. De vaste onderwerpen worden besproken en alles loopt zoals het altijd loopt.

En als er dan een nieuwe hondenbezitter bijkomt, hoe gaat dan dan? Moet die dan net als bij de honden een plek in de roedel veroveren? Is er onder de hondenbezitters een alfamannetje of een moederfiguur? Wanneer mag je een gespreksonderwerp aandragen? Al bij de eerste keer dat je er bent? Of bij de derde keer? Of de tiende?

Of dit ook in de voorstelling naar voren gaat komen blijft nog even de vraag. Ik heb een beetje rondgekeken op internet en kreeg er niet echt duidelijkheid over. Maar dat geeft helemaal niets. Ik laat me komende zondag gewoon verrassen. Dan zullen we er allemaal achter gaan komen. Als u er dan ook bij bent tenminste. Dus kom vooral.

bestel

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .