Samen

Was ik gisteren nog bij de gezellige afsluiting van dit seizoen, vandaag ben ik al weer druk bezig met het plannen van wat ik komend seizoen allemaal wil gaan zien. Want net als bij velen van jullie is zaterdag de nieuwe brochure op de deurmat gevallen. En op 13 mei, over een kleine twee weken al weer, begint de kaartverkoop en dan is het dus zaak alles op een rijtje te hebben.

Het is geen makkelijke opgave dit jaar want er is heel veel keuze ook al is het een wat kort seizoen. Als je kijkt naar het aantal voorstellingen en de hoeveelheid toppers die we in huis halen, zou je niet zeggen dat we pas in december in ons theater gaan beginnen. En stiekem beginnen we op andere locaties natuurlijk al eerder met Speelhuis On Tour, want meer dan een half jaar zonder voorstellingen, dat kán niet goed zijn voor de gezondheid.

Ik wil er voor u al een aantal voorstellingen uitlichten waarbij de kans groot is dat u mij tegen gaat komen. Omdat het nog al veel is wat ik allemaal wil gaan zien, maak ik uit mijn selectie een nogwat kleinere selectie. Wellicht dat ik er in de nabije toekomst nog een blog aan zal wijden.
Terwijl ik het boekje aan het doorspitten was, viel het me op dat seizoen 2017/2018 het seizoen van de bijzondere samenwerkingen is.

Zo komt op 20 december Abdelkader Benali samen met Lavinia Meijer naar het theater met als aanleiding het boek Brief aan mijn dochter waarin Benali zich afvraagt in welk Nederland zijn dochter op zal groeien.20170501_124626949_iOS

Op 23 januari komt de Nederlands-Braziliaanse theatermaker en poppenspeler mee met het Nederlands Blazers Ensemble om samen The Fairy Queen van Purcell te verbeelden. Dit wordt hoe dan ook een heel bijzondere avond.

Op 9 maart komt neemt Jakob Ahlbom Alamo Race Track mee voor de herneming van Innenschau. Wie Jakob al kent van Horror of een van zijn andere meesterwerken, weet dat je deze voorstelling niet mag missen.

En Bambie is back! Dat vond ik persoonlijk wel heel erg goed nieuws! En voor het eerst werken ze met live muziek die dan weer verzorgt wordt door de Eef van Breen Group. De avond van 14 maart is in mijn agenda dus al ingevuld.

Ook Ulrike Quade komt 29 april naar ons theater en in haar huidige programma werkt ze weer samen met de Jo Strømgren Kompani uit Noorwegen. Zij werkten al eerder samen met de voorstelling De Schrijver die destijds in de Scalazaal stond en waar ik zeer van onder de indruk was.

En dit zijn nog niet eens alle bijzondere samenwerkingsprojecten die er komend seizoen te zien zijn. Via onderstaande link (Bekijk) kunt u op uw gemak alle voorstellingen bekijken.
Maar er is toch nog 1 project dat ik zeker wil noemen omdat dat toch wel het meest absurde samenwerkingsproject is van komend seizoen. En het is te hopen dat op 20 mei onze verbouwing al helemaal  is afgerond want anders houd ik mijn hart vast als wij onze deuren open zetten voor Buurman & Buurman. A JE TO!

20170501_124813000_iOS

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .