Zomertheater

Het festivalseizoen is al weer in volle gang en ook de theaterfestivals zijn al weer begonnen. De Parade heeft Rotterdam en Den Haag al aangedaan en staat op het moment nog in Utrecht om vervolgens nog neer te strijken in Amsterdam. En iets dichter bij huis is in augustus theaterfestival Boulevard. Allebei fijne festivals om een heerlijke zwoele zomerdag op door te brengen of om bij regenachtige dagen te schuilen in de tenten of de (tijdelijke) theaterzalen.

En op beide festivals kun je artiesten vinden die komend seizoen in ons theater te zien zijn. Zo kun je alvast een beetje kennismaken met de artiest of zelfs al een deel zien van wat straks een avondvullende voorstelling gaat worden.

Zo gaat Marijn Brouwers op de Parade al een deel van zijn voorstelling The Chet Baker Room spelen die op 22 december bij ons te zien is. En bij een voorstelling als deze maakt het niets uit dat je dan een aantal liedjes al een keer hebt gehoord, dan kom je gewoon nog een keer genieten,

En mocht je de laatste rij van het balkon in ons theater toch écht te hoog vinden en wil je heel graag naast elkaar zitten bij het genieten van de voorstelling van Ellen ten Damme, dan kun je ook naar de Parade. Weliswaar is het daar dan niet avondvullend. Maar wellicht is het toch een beetje een goedmakertje voor het naast de kaarten grijpen voor 1 december.

Club Guy & Roni en Conny Janssen danst zijn ook op de Parade te vinden, maar spelen daar een andere voorstelling dan ze in het theater zullen doen op respectievelijk 10 januari en 6 april.
Een heel mooie gelegenheid dus om met de stijl van deze dansgroepen kennis te maken, en als je ze al kent, om nog meer moois van ze te zien. Conny Janssen is trouwens ook te zien op festival Boulevard.20160808_195111619_iOS

En in Den Bosch op Festival Boulevard komen nog meer artiesten die wij komend seizoen ook verwelkomen. Zo speelt Sven Ratzke een aantal try-outs van de voorstelling Homme Fatale. Daar kun je overigens ook met een gerust hart heen als je al kaarten hebt voor 22 maart, want dat is namelijk For One Night Only, een andere voorstelling dus.

Laura Dolron speelt op de Boulevard haar voorstelling Liefhebben. Bij ons speelt ze op 8 april Sartre zegt Sorry. Dus ook met haar kun je met een gerust hart kennis gaan maken.

Dimitri Verhulst speelt op de Boulevard een voorstelling met de driekoppige band Too Noisy Fish. Op 30 november komt hij tijdens onze On Tour naar de Cacaofabriek met Corrie Binsbergen en haar stichting Brokken.

En tot slot is er op Theaterfestival Boulevard nog bijna iedere avond Club Cabaret waar nationale en internationale cabaretiers de staat van het land fileren vanachter de spoelbak in een café. Bij de cabaretiers die daar aan mee zullen doen zijn ook Pieter Derks en Katinka Polderman die op 22 februari en op 7 december naar Helmond zullen komen.

En natuurlijk is er ook nog veel moois te zien waarvoor we het komend seizoen geen plekje konden vinden, en natuurlijk veel voorstellingen die speciaal voor deze festivals zijn gemaakt. Er is dus meer dan genoeg te beleven de komende maand, dus trek er op uit en geniet.

Meer informatie over het programma van de Parade vindt u hier en wilt u meer weten over Festival Boulevard, klik dan hier. En mocht u na het genieten van de bovengenoemde voorstellingen kaartjes voor onze voorstellingen willen bestellen, dan kan dat natuurlijk ook.

Fijne zomer allemaal.

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .