Verrassend lachwekkend

Als je het komend seizoen een avondje wil lachen dan is er voldoende keus in ons theater. Ruim dertig cabaretiers, comedians, komieken of op andere wijze lachwekkende figuren komen langs om jullie lachspieren te trainen, en wellicht ook om jullie toch ook nog een beetje aan het denken te zetten over de situatie in onze regio, ons land en de rest van de wereld.

Het liefst zou ik over iedere voorstelling iets willen schrijven maar dan wordt t wel een heel lange blog. Gelukkig heb ik in de loop van het seizoen nog ruimte om er voorstellingen uit te lichten en dat zal ik ook zeker doen, dus vandaag zal ik alleen wat tipjes van sluiers oplichten.

Mocht je je willen laten verrassen door jong nieuw talent, dan zou ik zeker Thijs van de Meeberg (3 februari) en Eva Crutzen 11 april) aan willen raden. Eva stond vorig jaar ook al hier op het podium met heel mooie liedjes en verrassende sketches. Thijs heeft een aantal jaar geleden meegedaan aan een blind date. Daar bleek al dat hij zich lekker thuis voelt op het podium en makkelijk praat. Niet lang daarna won hij de jury- én de publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival. En dat hij hier uit de regio komt kan natuurlijk ook een pluspunt zijn.

3834_01-1024x683Je kunt je ook laten verrassen door wat bekendere namen in nieuwe samenstellingen. Op 11 januari komen Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong en Ruud Smulders met een nieuwe komedie. Als je Silvester niet al kent van zijn soloprogramma’s dan misschien nog wel van zijn tijd als duo met Arie. Emiel is vooral bekend van het duo Schudden en Ruud van de Alpaca’s.
Al snel daarna op19 januari komt Karin Bruers en die neemt Nol Havens mee. Karin zal op eigen wijze de avond vullen met haar visie op iedereen die haar ooit voor de voeten heeft gelopen, en daar zou Nol zo maar bij kunnen horen. Dat belooft dus wat.

En als het gaat over de oude bekenden, waarbij je weet wat je kunt verwachten, maar waarbij je toch nog weer verrast kunt worden, dan hebben we ook nog steeds aardig wat keus. Lebbis wil op 8 maart samen met jullie kijken naar wat we doen, waarom en waar het heen gaat en Leon van der Zanden komt 20 februari met zoals hij zelf zegt een totaal onberekenbare voorstelling.

En zoals gezegd is er dus nog veel meer te beleven op gebied van cabaret en komedie het komende seizoen. Neem dus maar een kijkje op omze site en laat je verrassen.

20170501_124813000_iOS
Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Techniek. Bookmark de permalink .