Oefeningen in het rekken van tijd.

Tot 2013 maakte Bambie heel wat voorstellingen. Daarna viel het stil. Tot nu. Ze zijn terug. En ik persoonlijk ben daar heel blij mee want ik denk dat deze groep een mooie aanwinst is voor de Nederlandse cultuurwereld.
En dan is er deze keer nog eens iets extra’s: De Eef van Breen Group doet mee. Nog zo’n aanwinst.

Bambie had ik zelf wel al eerder gezien maar Eef en zijn composities kende ik alleen van de goede verhalen die ik erover hoorde. En hoe die twee vervolgens tot één voorstelling versmolten zou kunnen worden, daar kon ik me niet zo snel een beeld van vormen. En ik kan me zo voorstellen dat jullie als lezers daar wellicht ook tegenaan lopen. Daarom ben ik speciaal voor jullie al naar Bambie is Back gaan kijken. En daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Er is zelfs een reële kans dat ik 14 maart gewoon wéér kom kijken.

Na afloop van de voorstelling sprak ik nog even met Jochem Stavenuiter (artistiek leider en speler Bambie) en met Eef van Breen. Onder andere bij het NNT werkten ze al samen en hadden ze naar elkaar toe al de wens uitgesproken om een keer samen iets te maken. En op een dag onderweg naar huis na een voorstelling, besloten ze dat het er nu toch maar van moest gaan komen.extra_2933_07

Samen met de andere spelers zijn ze vanaf 0 begonnen. Dus Eef had niet al een aantal composities geschreven en er lagen ook niet al een aantal scenes in de kast. Met het thema tijd zijn ze aan de slag gegaan en samen zijn ze tot het eindresultaat gekomen. En juist deze manier van samenwerken heeft er voor gezorgd dat het spel een mooi gebalanceerd geheel vormt waarin alle talenten van de spelers op een een mooie manier naar voren komt.

Door deze manier van werken is het dus echt een eigen voorstelling geworden van de beide gezelschappen samen. Het is dus niet een voorstelling van Bambie onder begeleiding van de Eef van Breen Group, of een muziekvoorstelling waar de spelers van Bambie aan meedoen. Het is een mooie samensmelting geworden waar zowel liefhebbers van Bambie als van Eef een heel mooie avond aan zullen beleven.

20180118_150826000_iOS

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .