De woorden voorbij

Als je Eric Vloeimans vraagt wat voor muziek ze nou maken met Levanter dan antwoord hij: ik hou niet zo van definities binnen de muziek. Maar we maken in ieder geval muziek die uit ons hart komt. En dat de harten van de drie mannen op het podium kloppen voor allerlei soorten muziek, dat wordt gedurende de avond wel duidelijk.

We worden meegenomen naar woestijnen, naar de Balkan, naar Spanje en natuurlijk ook naar Syrië waar Kinan Azmeh vandaan komt. Zijn afkomst klinkt door in veel van de composities maar hij is net als Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet een zeer veelzijdig muzikant en speelt dus met even groot gemak de verschillende genres die langskomen en zo kenmerkend zijn voor een avond met Eric Vloeimans.

info_2934_01.jpg

Niet verwonderlijk ook, want Kinan heeft in het verleden met veel verschillende artiesten samengespeeld en voor veel verschillende ensembles composities geschreven. Zo gaat hij binnenkort weer touren met Yo-Yo Ma en speelde hij al geregeld samen met symphonie orkesten en strijkkwartetten. Hij reist met zijn muziek de hele wereld over, maar op dit moment geniet hij ervan dat hij zich thuis mag voelen in Nederland.

Vloeimans vertelt tussen de stukken door zo nu en dan over het ontstaan van de composities maar hij hoopt vooral dat wat ze doen de woorden voorbij gaat. Want dat is wat muziek kan. Het kan dat verwoorden waar woorden zelf niet meer toereikend zijn. En wat mij betreft is dat gelukt. Gedurende de avond lijk ik een wereldreis van emoties te hebben gemaakt en ben ik geraakt door melodien, toonsoorten en onverwachte muzikale wendingen.

Daarnaast hoopt hij van harte dat het publiek zich minimaal deze avond gelukkig zal voelen en dat Levanter daar een flinke steen aan bij kan dragen. Dus heeft u behoefte aan een dosis geluk, haast u zich dan naar het theater.
20180118_150826000_iOS

 

Sigrid C. Degener

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Programma. Bookmark de permalink .